Tilbake til alle arrangementer

Tegne sammen - erfaringsdeling fra en tegneworkshop med elever

Hvordan kan man legge til rette for at elevene kan tegne sammen og lage en felles tegning i stort format? I prosjektet “Frihet i fri strek” skulle elevene bruke egen individuell strek i felles komposisjon. Mona Brekke, kunstner og tidligere lærer på KDA-linjen, deler av sin erfaring med tegning i undervisningen. 

Innleder: Mona Brekke, kunstner og tidligere lærer på Kunst. Design og Arkitektur (KDA)
Arrangør: Kunst i Skolen

I samarbeid med Kunst i skolen lagde Mona en workshop der elevene med fri strek skulle uttrykke begrepet “frihet”. Erfaringene fra workshopen var blant annet at elevene ble motiverte av å skape noe sammen, og at de fikk et annet eierskap til den felles komposisjonen. Å tegne rett på veggen var også en ny erfaring.

Elevene fikk først møte kunst av blant andre Tom Hatlestad, Ai Weiwei og Mona Brekke selv, til inspirasjon og refleksjon. I samhandling med andre i samme komposisjon kan det oppleves som om man har frihet innenfor noen rammer, på samme måte som i et samfunn. 

Tegneworkshopen ble et tverrfaglig prosjekt der elevene måtte reflektere både kunstfaglig og samfunnsfaglig mens de tegnet på veggen. Resultatet ble en 10 meter lang veggtegning.

Vi håper at denne fagsesjonen vil inspirere deg til å sette i gang ditt eget prosjekt med fokus på tegning og samhandling.

Mona Brekke er utdannet sivilarkitekt ved NTNU og billedkunstner ved kunstakademiet i Bergen (KHiB). Hun jobber som sivilarkitekt, utøvende billedkunstner med utstillingsvirksomhet og kunstprosjekter i det offentlige rom. De siste 5 årene har hun undervist ved Edvard Munch VGS: Kunst, design og arkitektur(KDA), og før det ved Nesbru VGS.