Tilbake til alle arrangementer

Hvordan kan TikTok og andre sosiale medier berike undervisningen?

Diskusjon om sosiale medier og praktiske og estetiske fag og uttrykksformer i norsk skole

Du kan delta fysisk på arrangementet i Seilet eller se arrangementet på www.facebook.com/seilet.org

Foto: Lars Opstad

NÅR: Onsdag 16. november kl. 18-20, dørene åpner 17.30

Medvirkende:
Lars Henriksen, danser og 196 000 følgere på Tik Tok
Henriette Stabell Johnson, musikklærer på 1. – 4. trinn på Trasop skole i Oslo
Ella Lockert, artist, influencer og elev ved Foss vgs
Jonas Bjørnerud, faglærer i kunst og håndverk, design og redesign og musikk på ungdomstrinnet ved Uranienborg skole i Oslo.
Øystein Gilje er professor i pedagogikk ved ILS på UiO og faglig leder av FIKS,
Lena Vida, universitetslektor i kunst og digitale medier ved OsloMet.
Anders Engås, musiker og musikkpedagog
Ordstyrer: Ulrika Bergroth-Plur

Sosiale medier er et svært sentralt element i barn og unges hverdag. Gjennom sosiale medier deler de unge nyheter og budskap, de opplever hverandres innlegg og produkter, og de skaper nye. Ofte gjør de dette gjennom å ta i bruk nye og kreative formidlingsformer.

Samtidig registrer vi at det som foregår på skolen av undervisning i de andre praktiske og estetiske fagene i liten grad forholder seg til de sosiale mediene, og til det innhold og de mulighetene som ligger i disse plattformene.

Det fremstår som om elevene har sin egen, parallelle verden, der de opplever, blir inspirert, tilegner seg kunnskap, kommuniserer med hverandre, og ikke minst utfolder seg kreativt. 

  • Hvordan kan skolen berikes av det som elevene skaper eller opplever i sosiale medier?

  • Hvordan kan vi bygge en bro mellom det kreative som foregår i sosiale medier, og det som skjer på skolen?

  • Hvilken rolle kan de praktiske og estetiske fagene og uttrykksformene ha i denne sammenhengen?

  • Eller, bør SoMe ikke blandes inn med skolens oppdrag i det hele tatt?

Pris: 50 kr for enkel servering for de som deltar fysisk.

 Arrangementet vil bli på www.facebook.com/seilet.org og vi gjør oppmerksom på at du som deltager kan bli filmet

Om de medvirkende:

Henriette Stabell Johnson jobber som musikklærer på 1. – 4. trinn på Trasop skole i Oslo., Hun har sin utdannelse fra Barrat Due Musikkinstitutt og Operahøgskolen i Oslo og har i etterkant studert praktisk-pedagogisk utdanning ved Norges Musikkhøgskole. Tidligere har hun jobbet som sanglærer og dirigent på Nordstrand kulturskole.

Jeg heter Ella Lockert er 17 år og går andre året på musikklinja på foss videregående. Jeg har drevet med musikk siden jeg var liten. Begynte i operaens barnekor da jeg var 7 og var med i mgpjr når jeg var 12 år. Jeg har gitt ut 12 låter i duoen Ella og Magnus vi har blant annet spilt på allsang på grensen og live på BlimE showet til NRK. Som solo artist har ga jeg ut en EP i 2021 og har gitt ut flere singler. I november er det premiere på en ny TV serie for unge på NRK og jeg spiller en rolle der.
Jeg har 43.3 tusen følgere på tik tok og 5072 på Instagram og bruker aktivt disse plattformene i min hverdag!

Lars Henriksen

Lars Henriksen har Bachelor i Jazzdans fra Kunsthøyskolen i Oslo. Han har vært aktiv konkurransedanser i mange år, og har blant annet individuell sølvmedalje i moderne og bronsemedalje i jazzdans fra VM 2021. 

Under pandemien startet han med Tik Tok, og har siden da publisert videoer så godt som hver eneste dag. I skrivende stund har han 196.000 følgere, og vokser for tiden med ca. 1000 nye følgere i uken.

Lena Vida er universitetslektor i kunst og digitale medier ved OsloMet. Hun har bakgrunn i kunst, kunstformidling og litteraturvitenskap og hennes faglig interesse er nye kvinnelige fortellinger og mangfold knyttet til sosiale medier. Hun underviser lærere i kunst og håndverk og jobber med å utvikle mer inkluderende undervisningstilbud knyttet til digitale medier og skaperbevegelsen.

Anders Engås er musiker og musikkpedagog utdannet fra konservatoriet i Tromsø og fra Norges musikkhøgskole. Anders har vært musikklærer i grunnskolen siden 2009 og jobber i dag som musikklærer på 4.-7. ved Vigernes skole i Lillestrøm. Det siste året har han blogget om pedagogikk og musikk på lektorengas.no

Jonas Bjørnerud underviser i musikk, kunst og håndverk og design og redesign ved Uranienborg skole. Han er opptatt av jazz og er aktiv i flere band og prosjekter. Med master i musikkvitenskap fra UiO, diverse videreutdanninger og som multiinstumentalist er han opptatt av både de praktiske og teoretiske sidene av musikk- og kunstfagene.

Øystein Gilje er professor i pedagogikk ved ILS på UiO og faglig leder av FIKS, et miljø som arbeider med kompetanseutvikling blant lærere og skoleledere. Han har de siste to tiårene studert læring og digitalisering med særlig vekt på barn og unges medieproduksjon i og utenfor skolen. Sammen med Janne Lepperød og

Trude Kallestad har han gitt ut boken: Kunst, håndverk, teknologi og design og i år ga han ut boken Læringsidentitet – Elevmedvirkning i den digitale skolen.
twitter: ogilje

 
Tidligere arrangement: 4. november
Høstkurs